Foto: SVT/Erik Alfredsson

Efter bussolyckan – chauffören tagen ur tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Den busschaufför som körde fel och krockade med en bro är nu tagen ur tjänst. Han har även polisanmälts för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det var under måndagseftermiddagen som en linjebuss med flera skolbarn körde fel väg och körde in i en bro vid Nättraby. Enligt Bergkvara buss inträffade olyckan eftersom chauffören körde fel och han är nu tagen ur tjänst, något som BLT var först med att berätta.

– Chauffören är avstängd tillsvidare och vi kommer fatta beslut i närtid vad som händer framöver. Han hade kört fel och jag har inte fått någon mer förklaring än det, säger Mats Knutsson, trafikchef Bergkvara buss.

Klagat på nackskada

Barnen som var i bussen klarade sig oskadda men någon ska ha klagat på smärta i nacke och rygg.

– Vi körde nio stycken tillbaka till skolan och en återkopplade att den hade problem med nacke och rygg och fick uppsöka vårdcentral, säger Mats Knutsson.

Förutom att bli tagen ur tjänst har busschauffören polisanmäls för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada i samband med trafikolycka.

– Det var ingen som blev allvarligt skadad men det ska ha varit någon av passagerarna som kände någon smärta, säger Kurt-Erik Gunnarsson, förundersökningsledare polisen Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.