Efter förlängning: ny förlust för KHK

Med en jobbig förlust från kvällen före i färskt minne rivstartade Karlskrona match nummer två SHL-lagen emellan.

Färjestad vände dock och vann även rond två med 4–3 efter förlängning.

Karlskronas och Färjestads inbördes möten denna säsong avgörs genom ett ännu ganska unikt upplägg när det gäller seriematcher. Först två matcher två kvällar i rad i Karlskrona och sedan samma upplägg i Karlstad efter nyår.

I den första matchen tog Färjestad en tidig ledning som laget sedan aldrig släppte ifrån sig.

Stor dominans

Den här gången såg Karlskronas spelare heltända ut och dominerade den första perioden stort. Mattias Guter gav laget ledningen i spel fem mot tre. I slutet av perioden ökade Joel Kellman på till 2–0.

Färjestad kom till spel med möjlighet att skaffa sig den imponerande sviten fyra raka segrar på bortaplan.

Oskar Steens reducering strax innan första pausvilan gav förstås laget ny tro på den ambitionen. Efter nämnda paus höjde Karlstadslaget nivån på det mesta och satte Karlskrona i regelbundna slitsamma boxplay. Kvitteringsmålet kom logiskt och gjordes av Mikael Wikstrand, backen med det stora hjärtat för sin tidigare klubb Mora som Karlskrona just nu konkurrerar med kring kvalstrecket.

Ovisst

Var Färjestad på väg mot en vändning och ny seger? Eller skulle Karlskrona orka ta tag i taktpinnen en gång till den här kvällen och få sin efterlängtade revansch?

Mattias Guter pekade ut riktningen för Karlskrona när han tog hand om sin egen retur och gav laget en ny ledning. Men även den här gången blev hemmaglädjen kortvarig. Färjestad kvitterade åter snabbt, den här gången genom mål nummer 15 i höst ifrån skyttekungen Michael Lindqvists klubba.

Men förr eller senare skulle matchen avgöras. Det dröjde till förlängningen innan Färjestads Dick Axelsson blev den som iklädde sig hjälterollen för kvällen.