Hör Camilla Haak om känslorna efter att utredningen läggs ner. Foto: SVT

Blomdekoration stals från grav – polisutredningen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen efter stölden av en gravdekoration i Sölvesborg läggs ner. De utpekade nekar till brott, och polisen har ingen möjlighet att ta ärendet vidare.

När Camilla Haaks dotter begravdes i Sölvesborg samlade anhöriga ihop till ett stort blomsterhjärta. Blomkreationen stals från graven – men hittades via sociala medier på en presentfest för en gravid kvinna, en så kallad babyshower.

Men nu lägger polisen ner ärendet.

Sölvesborg

– Vi har fått in uppgifter på vilka personer som skulle ha tagit och gett bort blomhjärtat. De har vi förhört och de förnekar händelsen. Det går inte att komma vidare med ärendet, säger Bengt Jeppsson, förundersökningsledare på polisen.

”Gör mig väldigt ledsen”

Att utredningen läggs ner gör Camilla Haak besviken. Det är från hennes dotters grav som blomdekorationen stals.

– Jag kände inte till det här alls. Det gör mig väldigt arg, ledsen och besviken, och jag känner inte att polisen har gjort allt de kan, säger hon.

Motanmälan lever vidare

I samband med stölden hängdes den gravida kvinnan ut med namn och bild i sociala medier. En anmälan om ofredande upprättades, och den utredningen lever vidare.

– Vi håller på att sammanställa det ärendet, vi är inte riktigt klara ännu, säger Bengt Jeppsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet