Nu införs egen bussfil under byggarbetet på infartsleden i Karlskrona. Foto: SVT/Jennifer Alm

Efter kökaoset: Bussfil införs på Infartsleden

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska en bussfil underlätta framkomligheten in till Karlskrona under reparationsarbetet på infartleden. Bussfilen införs från och med onsdag.

Den som kör in och ut till Karlskrona under rusningstid kan nog knappast ha missat att det blivit lite mer problematiskt att ta sig fram.

Anledningen till den senaste tidens köbildning är att vägpålarna under vattnet som håller upp riksväg 28 in till Trossö ska repareras – ett arbete som väntas pågå åtminstone fram till årsskiftet.

Blir tre filer

Flera pendlare har sedan byggarbetets start varit upprörda över kökaoset – inte minst busspendlare, då tidtabellen påverkats svårt. Men från och med onsdag kommer Karlskrona kommun skapa en egen bussbfil, för att underlätta framkomligheten för de som åker kollektivt.

Infartsleden får då sammanlagt tre filer från Oskarsvärn in till Trossö, så långt det går fram till avspärrningarna. Filerna blir tydligt avdelade och hastigheten som gäller på sträckan kommer vara 60 kilometer i timmen.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera busschaufförer är upprörda när de inte kan hålla tidtabellen på grund av vägarbetet på infartsleden i Karlskrona. Foto: SVT/Jennifer Alm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer