Ivo har fått in en Lex Sarah-anmälan om ett barn som tog sig ut från ett LSS-boende. Foto: TT

Efter kritiken – Ronneby flyttar brukare från boendet

Uppdaterad
Publicerad

Ronneby kommun har haft en brukare placerad på det kritiserade privata omsorgsboendet i Tingsryds kommun. Nu väljer kommunen att flytta personen efter IVO:s starka kritik.

Det var i början av juli som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktade kraftig kritik mot ett privat vård- och omsorgsboende i Tingsryds kommun. Bland bristerna fanns bland annat uppgifter om sexuella övergrepp, brist på utevistelse för de boende och låg bemanning.

Boendet tar emot personer från ett antal kommuner i landet. Merparten av de placerade kommer från Stockholm men även Emmaboda, Oskarshamn och Växjö har personer placerade där. Likaså Ronneby kommun.

Göran Fridh, verksamhetschef för socialförvaltningen i Ronneby, meddelar att de kommer att flytta den person som kommunen har placerad på boendet. Anledningen är av den kritik som har framkommit.

– Han flyttas nästa vecka, säger Göran Fridh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.