Patrik Oldin, polisområdeschef. Foto: SVT

Efter larmen – fler poliser till Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Polisområdeschef Patrik Oldin lovar att det kriminella gänget i Ronneby nu ska stoppas. Redan i går anlände fler poliser till Blekinge.

Patrik Oldin är chef för det sydöstra polisområdet där Ronneby ingår och han delar i stora stycken bilden av en organisation som inte räcker till för att stävja brottsligheten i de centrala kommundelarna.

– Vi gör och har gjort en del insatser, men vi skulle nog behöva göra mer. Men då hamnar det i konkurrens med andra konkurrerande områden, säger han.

Enligt Patrik Oldin har polisen nu en strategi för att förhindra fortsatt gängkriminalitet i Ronneby, men han är förtegen om vad det innebär i praktiken.

– Det jag kan säga är att Blekinge har fått permanent förstärkning i veckan. Det som nu krävs är att vi jobbar brett på många fronter. Det kan handla om riktade insatser eller punktmarkeringar, men också om samverkan med andra myndigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.