Både Isabelle Olsson och Emma Kivioja gjorde succé på tävlingarna i Slovenien. Foto: Minna Kujanpää

Efter skadorna – vann internationell tävling

Publicerad

Efter svåra skador är Mörrums konståkningsstjärna Isabelle Olsson tillbaka på isen – och har precis kommit hem efter vinst i en internationell tävling i Slovenien.

Isabelle Olsson opererades för broskbildning mellan två ben i augusti och så sent som i december fick hon avbryta konståknings-SM på grund av smärtor i foten. Men nu har hon gjort comeback, då hon precis är hemkommen med en vinst i en internationell tävling i Slovenien.

Där kom hon på en förstaplats i det långa programmet och får därmed med sig många rankingpoäng inför kommande tävlingar.

– Det har varit tufft för henne och hon har haft en lång rehabperiod. Men förra helgen gjorde hon fantastiskt bra ifrån sig i Linköping och nu knep hon sin förstaplacering i Slovenien. Det känns skönt att hon är tillbaka, säger coachen Susanne Olsson på Mörrums konståkningsklubb.

Men det var inte bara Isabelle Olsson som gjorde bra ifrån sig från Mörrum. Även 15-åriga junioren Emma Kivioja knep en förstaplats i tävlingarna.

– Emma har gjort en jättefin resa med sig själv. Det här är häftigt för lilla Mörrum, säger Susanne Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.