Promenad i ett höstfagert Ronneby. Foto: Lisbeth Ekman

Efter stor polisinsats – okända gärningsmännen ännu på fri fot

Publicerad

De två män som misstänks ha försökt rånat en man i Brunnsparken i Ronneby i går kväll, är fortfarande på fri fot. Flera polispatruller sökte med hund utan resultat.

Det var vid halv 9-tiden under tisdagskvällen som en man i 20-årsåldern blev påhoppad av två män. De ska ha haft kniv på sig och mannen fick en mindre sårskada i ansiktet.

– Det rör sig  i alla fall om något vasst föremål. Han fick en rispa men ska inte ha behövt söka vård, säger Magnus Fagerlund på polisen.

Trots rånförsöket ska de två gärningsmännen inte ha fått med sig något stöldgods. Men en anmälan om försök till rån har upprättats.

Sökte med polishund

Efter ungefär en och en halv timmes sökande av flera polispatruller så är de två okända gärningsmännen ännu inte hittade. Polishundarna lyckades inte få upp något spår.

Den drabbade mannen har hörts av polisen, men de två gärningsmännen är okända för honom. Nu inleds utredning och bedömning i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.