Mirai Thorssells egna kläder hänger nu perfekt på galgen hemma i garderoben, efter att hon fått jobb i H&M-butiken i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Efter studenten – Mirai från Ronneby har flera extrajobb

Publicerad

Coronaviruset har stoppat planer och förändrat framtiden för studenterna. Sedan Mirai Thorssell tog studenten den 12 juni på Knut Hahn i Ronneby, har hon jobbat i olika affärer. Sedan någon månad tillbaka jobbar hon bland annat extra i en klädbutik i Karlskrona.

Inför hösten sa Mirai Thorsell så här i somras:

– Min tanke är att åka till London och jobba lite där för att lära mig mer engelska. Och jag skulle jättegärna vilja plugga vidare till nånting inom försäljning, inredning och marknadsföring för det är jag intresserad av.

Utbildning lockar

I dag, drygt ett halvår senare, rasar pandemin vidare. Därför har Mirai Thorssells planer fått ändras.

– Du vet inte hur världen ser ut om en månad, säger hon.

I stället har Mirai  Thorsell vänt blicken mot Sverige och hittat en utbildning som lockar på BTH, Blekinge Tekniska Högskola, nämligen byggnadsarkitekt.

– Att uppskatta det man har och att det finns möjligheter att utvecklas där du är, det är något jag har lärt mig under den här tiden. Man måste inte flytta till en ny stad, säger hon.

Mirai Thorssell har fått tänka om på grund av corona. Nu har hon hittat en utbildning som lockar på hemmaplan istället. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.