Hör Sandra Bizzozero (S) berätta om förändringarna i videoklippet. Foto: SVT

Efter SVT:s avslöjande: Hårdare kontroller av föreningsbidrag

Publicerad

Den politiska ledningen i Karlskrona vill se en utökad kontroll av pengar som delas ut till föreningar – i hela den kommunala organisationen.

Förslaget kommer efter SVT:s avslöjanden kring Folkets hus-föreningen på Panncentralen.

Den granskningsrapport som beställdes av kommunledningen efter SVT Nyheter Blekinges granskning av Panncentralen visade på en rad brister. Framför allt saknades återrapportering av utbetalade bidrag i flera fall. Trots det betalades nya pengar ut till föreningen.

Nu vill kommunledningen se att uppföljning av föreningsbidrag blir en del av den interna kontrollen, vilket innebär en ökad kontroll på samtliga avdelningar i kommunen.

Granskningen av Panncentralen

– Våra gemensamma pengar ska användas till det de är avsedda för, säger Sandra Bizzozero (S).

Camilla Brunsberg (M) vill se att Panncentralen betalar tillbaka pengar som inte använts korrekt, innan de kan få nya bidrag.

– Jag ser det som fullständigt orimligt att fortsätta betala ut pengar till en förening som inte fungerar och som redan har stora skulder till oss, säger hon. 

Hör Camilla Brunsberg och Sandra Bizzozero i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet