Foto: SVT

Eldningsförbud infört i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens torra och varma väder över Blekinge har nu fått länets räddningstjänster samt Länsstyrelsen att införa eldningsförbud.

Eldningsförbudet kommer att gälla från klockan 10 under annandag påsk och tills vidare. SMHI har tidigare utfärdat varningar om stor risk för gräs- och skogsbränder i hela Blekinge län.

Under påskhelgen har räddningstjänsten fått rycka ut och släcka flera gräs- och skogsbränder. Under söndagen vid lunchtid inträffade en okontrollerad skogsbrand på Ramsö. Även under söndagsmorgonen blossade en gräsbrand upp på en villatomt i Karlskrona.

Om reglerna för eldningsförbud inte efterföljs kan det leda till böter. Grillning är dock tillåtet i en anordning som är konstruerad på ett sådant sätt att elden inte riskerar sprida sig.

Läs mer om Länsstyrelsens beslut här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.