Foto: SVT/Arkiv

Elev hotade om skolskjutning på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

En elev på Lyckeby kunskapscenter i Karlskrona ska ha riktat hot mot skolan i sociala medier. Det var andra elever på skolan som såg hotet och larmade personal på skolan.

Det var under onsdagen som hotet som ska ha handlat om att beskjuta skolan uppmärksammades, något som P4 Blekinge var först med att berätta.

Eleven som misstänks ligga bakom hotet har blivit omhändertagen av socialtjänsten och händelsen är polisanmäld.

I dag ska det ha skickats ut information om händelsen till föräldrar och skolan har haft personal på plats för att ge stöd åt elever som känner oro.

– Vi har haft personal och kurator tillgänglig på skolan idag men det har varit lungt. En helt vanlig skoldag, säger Charlott Swärdh, rektor på Lyckeby kunskapscentrum.

För två veckor sedan inträffade en incident på skolan där elever ska ha knivhotats av jämnåriga på skolan, men händelserna har enligt Charlott Swärdh ingen koppling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.