Vårdslös bilist körde på högstadieelever

Uppdaterad
Publicerad

Två högstadieelever skadades lindrigt när en bil körde in i dem utanför Gammalstorp i Sölvesborg kommun. Föraren ska ha sicksackat och kört vidare efter olyckan.

Vid 13-tiden under måndagen var ett antal elever och lärare ute på Hinnedalsvägen vid Gammalstorp, efter en friluftsdag. På vägen möttes de av en bil som körde vårdslöst. Martina Sjöström, högstadierektor på Mjällby skola, deltog själv på friluftsdagen och uppfattade händelsen såhär:

– Det är en bil som kör fort förbi. Det är inte så att den har kört in i en grupp elever, utan den har touchat någon längs vägen. Det var en flicka som fick backspegeln på handen, och någon blev lite touchad på sidan, säger Martina Sjöström, högstadierektor på Mjällby skola.

Sölvesborg

”Tror inte det var medvetet”

Föraren kör vidare och lämnar platsen.

– Jag tror inte det var medvetet att skada några elever, men bilen har körts väldigt vårdslöst. Det var en 40-väg, och det är inte så att den har kört jättesnabbt eller accelererat. Men den körde fort och vårdslöst, säger Martina Sjöström.

Nu misstänks föraren för vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats. Under tisdagseftermiddagen fanns ingen misstänkt. De två som träffades av bilen ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

– Jag har varit i kontakt med tjejen som fått handen i backspegeln. Hon var lite öm i handen igår, men det var inget alls i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet