Edit Martinsson, årskurs sex, tycker kamratdansen är både rolig och viktig. Foto: SVT

Elever dansar för att bli bättre vänner

Uppdaterad
Publicerad

I dag höll Prästslättsskolan i Karlshamn en kamratdans för sina drygt 300 elever. Syftet är att öka kamratskapen och samhörigheten.

Två till tre gånger per termin har Prästslättsskolan i Karlshamn så kallade kamratdagar, där olika aktiviteter utförs. I år var temat dans.

– Det är jätteviktigt för att de små eleverna inte ska känna att de stora är läskiga, utan att de känner att alla är kompisar och tar hand om varandra på skolan. På det sättet känner sig alla barn trygga när de kommer hit, säger Christina Jonsfelt, lärare i idrott och hälsa.

TV: Se hela inslaget här

I år blev det en linedance-variant till Rednex ständigt populära Cotton-Eye Joe.

Christina Jonsfelt, lärare i idrott och hälsa, håller i kamratdansen. Foto: SVT

– Kamratdagen betyder att alla kan vara med varandra och att alla bryr sig om varandra och gör något kul, säger Edit Martinsson, elev i årskurs sex.

Hur gör man för att visa att man bryr sig om varandra?

– Man kan fråga om någon vill vara med när man leker. Och att man är snäll mot varandra för då har alla någon att vara med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.