Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mellanstadieeleverna Alex Söderlund, Rudi Wasel, Ahgnes Leandersson och Aya Taha. Foto: SVT

Grundskoleelever i Karlshamn redo för eventuell nedstängning av skolan

Uppdaterad
Publicerad
Skolor och universitet är hårt drabbade av coronaviruset i Sverige – flera stänger. Grundskolorna uppmanas inte att stänga än, men vad händer om läget förändras?
SVT Nyheter Blekinge åkte ut till Klockebacksskolan i Karlshamn för att kolla läget.

Sedan en tid tillbaka inleds varje skoldag med information och frågor från eleverna om viruset. Eleverna på Klockebacksskolan i Karlshamn tittar på Lilla Aktuellts informationsfilmer och alla tar med sina datorer hem.

– För min del känns det okej. Jag är inte i riskgruppen och jag föredrar dessutom att plugga hemifrån, säger eleven Alex Söderlund.

Frågor och viss oro

Mellanstadielärarna Kerstin Rönningberg och Julia Lundqvist säger att de får många frågor och att det finns en viss oro.

– Barnen undrar mycket, de kommer med flera frågor varje morgon. Det är också flera elever som svarar på frågorna då många är pålästa och intresserade, säger Julia Lundqvist.

Mellanstadielärarna Kerstin Rönningberg och Julia Lundqvist förbereder eleverna om skolan skulle behöva stänga. Foto: SVT

Övergår till digitalt vid behov

Om grundskolorna i Sverige tvingas stänga, som i många andra länder i Europa, är fortfarande oklart. Men på Klockebacksskolan är eleverna och lärarna redo. Skulle skolan stänga kommer eleverna att göra läxor och prov digitalt.

Hur hade du känt om det skulle bli så?

– Jag jobbar bäst i skolan, hemma blir man ju lockad till mobilen och datorn vilket gör att man inte får mycket gjort, säger eleven Aya Taha.

Hör mellanstadieeleverna Aya, Rudi, Alex och Ahgnes i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet