Polisen spärrade av och genomförde en teknisk undersökning bakom Wachmeister-gallerian i centrala Karlskrona, där mordförsöket under onsdagskvällen ska ha ägt rum. Foto: SVT

Grov misshandel i centrala Karlskrona – man häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks ha blivit offer för en brutal våldsattack på onsdagskvällen i centrala Karlskrona ska ha förts till Lund för vård av skallskador. Samtidigt begär åklagaren den misstänkte 28-åringen häktad under fredagen.

Polisen larmades i samband med att mannen kom till sjukhuset för att få vård för sina skador. En person i 30-årsåldern, enligt uppgift bekant till offret, greps och anhölls under natten mot torsdag.

Nu uppger BLT att den misshandlade mannen har förts till sjukhuset i Lund för vård av skallskador, samt att han ännu inte har kunnat höras. Den gripne mannen häktades under fredagen, dock inte för mordförsök utan för grov misshandel.

Karlskrona

– Det var mitt alternativyrkande, och jag kan förstå att tingsrätten gjorde den bedömningen, säger Charlotta Hellberg, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Enligt försvarsadvokaten ska mannen ha agerat i nödvärn. Charlotta Hellberg vill inte lämna några detaljer i ärendet, men bekräftar under fredagen att skadorna är allvarliga.

– Vi befinner oss i ett tidigt skede av utredningen och vi försöker få svar på vad som hänt både innan och efter den här händelsen, säger hon.

På torsdagseftermiddagen spärrade polisen av ett område bakom Systembolaget vid Wachtmeister-gallerian.

– Det har bäring på mordförsöket som skedde igår och tekniker är där och gör en teknisk undersökning. Men det är oklart i nuläget vad själva vikten är av vad som finns där, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet