Polisen utreder ärendet som ett misstänkt mordförsök. Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för mordförsöket i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern sitter nu anhållen efter gårdagens mordförsök i Sölvesborg, där en man hittades stickskadad i ett trapphus.

Det var natten till tisdag som brottet skedde i ett trapphus i centrala Sölvesborg. En man i 20-årsåldern hittades knivhuggen i en trappuppgång och polisen arbetade med att samla in vittnesuppgifter om händelsen.

Efter förhör med den skadade mannen har nu polisen kunnat identifiera en av de misstänkta gärningsmännen.

– Jag vet att det sitter en man anhållen, men mer än så kommenterar vi inte just nu. Det är en pågående förundersökning, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör i Blekinge.

Blev attackerad av flera personer

Robert Loeffel, polisens presstalesperson, bekräftar att det handlar om en man i 18-årsåldern som har anhållits, något som BLT var först med att rapportera.

– Vi vill inte säga mer i nuläget eftersom där är fler inblandade, då han blev attackerad av fler personer, säger Robert Loeffel.

Polisen arbetar vidare med att hitta övriga som var inblandade i händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.