Visste du detta om Visenter? Foto: Ola Jennersten/Eriksberg

Eriksberg gör gemensam sak med Ishotellet

Uppdaterad
Publicerad

Eriksberg delar projektpengarna med Ishotellet i Jukkasjärvi. De båda ingår i projektet Wild Gourmet Food, som ska hjälpa anläggningarna med två gemensamma utmaningar; tillgången på personal på landsbygden och lokala råvaror.

– Vi har många lokala råvaror i Blekinge och kommer knyta till oss fler i Skåne och Småland, säger Per-Arne Olsson, VD på Eriksberg.

Vill stötta mat-turismen

Jordbruksverket vill öka måltidsresandet till Sverige, och det är därför som de velat stötta projekt som ökar mat- och gourmetturismen.

– Världen är full av ”foodies” som reser världen runt för att äta på de finaste restaurangerna. Se bara på vad Noma betytt för Köpenhamn.

I augusti sätter sig Eriksberg och Ishotellet ner tillsammans för att dra igång projektet på allvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.