Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eva Hall Pettersson utanför Karlskrona är en av de som är skeptiska till vaccinet mot covid-19. Foto: SVT

Hon vill inte ta coronavaccinet: ”Vet att mitt val är rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns de som inte vill ta vaccin mot covid-19 av olika skäl och Eva Hall Pettersson i Nättraby är en av dem. Hon bestämde sig redan vid pandemins början för att aldrig ta någon spruta mot smittan.

Det finns flera anledningar till att Eva Hall Pettersson inte vill ta sprutan mot covid-19. Hon säger sig ha tagit del av flera uppgifter via olika läkare och immunologer, både svenska och internationella, som gör att hon inte vill ha vaccinet i sin kropp. 

– Jag tycker att det undanhålls information om vilka hälsorisker som finns. Det är hemskt att sådant här material censureras. Det hela är ett medicinskt experiment på folk, säger hon.

Vad är det som gör att du inte litar på den forskning som gjorts om vaccinets fördelar?

– Det finns två läger i detta. Jag har tagit ställning att lyssna på de jag förlitar mig på. Jag tror inte riktigt på allt det andra som cirkulerar, som folk bara sväljer rakt av. Det har gått för kort tid.

”Folk kan gå till attack”

Eva Hall Pettersson tycker det är tragiskt att ovaccinerade inte vågar berätta om sina åsikter – något hon menar är vanligt bland annat inom sjukvården, där hon själv jobbar. Hon har därför tröttnat på hur ovaccinerade behandlas av samhället.

– Det är ju vissa som kan gå till attack och det är obehagligt, tycker jag. Jag bestämmer ju vad jag vill över min kropp.

Hör henne berätta mer om hur hon upplever att ovaccinerade behandlas i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer