Johanna Olofsson leder ett exportindustriföretag i Sölvesborg som ökar trots coronakrisen. Foto: Jerker Hagman/SVT

Exportföretaget i Sölvesborg: ”Vi har ökat rejält”

Publicerad

Ett av Blekinges exportföretag – som trots coronakrisen – har en uppgång är Teko Tryck i Sölvesborg. Fabriken går för fullt och trycker i år sex miljoner disktrasor.

– Vi har anställt fler och investerat i tryckmaskiner, säger företagets vd Johanna Olofsson.

När Sverige minskar sin varuexport under pandemin går Blekinge mot strömmen och har i stället en uppgång. Ett av företagen som bidrar till ökningen är Teko Tryck i Sölvesborg.

– Vi har ökat ganska rejält och har haft fullt ös här. Det är väldigt roligt, säger vd:n Johanna Olofsson.

Corona i Blekinge

Sex miljoner disktrasor

Företaget trycker designmönster på disktrasor och exporterar till Kanada, USA, Sydkorea, Japan, Australien och Nya Zeeland.

– När corona började i mars förra året hade vi ett tapp. Men vi började snabbt att titta på vilka kanaler det är som går bra i dessa tider och vilka möjligheter som finns. Med nedstängda butiker och städer såg vi en enorm uppgång i näthandeln. Därefter har det gått snabbare än tidigare. Med den takt vi har nu kommer vi trycka sex miljoner disktrasor i år, säger Johanna Olofsson.

Se klippet för att följa med till fabriken i Sölvesborg som går för högtryck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet