Hör Kommunals kritik mot de föreslagna åtgärderna, samt hälso- och sjukvårdsdirektörens reaktion på missnöjet, i klippet ovan. Foto: SVT/Jennifer Alm

Facket underkänner åtgärder – anmäler till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

De åtgärder som sjukhusledningen tagit fram efter anmälningarna om en ohållbar arbetsmiljö på Blekingesjukhuset räcker inte. Det menar fackförbundet Kommunal – som nu vänder sig till Arbetsmiljöverket.

Efter många larm om en dålig arbetsmiljö på Blekingesjukhuset i Karlskrona anmälde fackförbundet kommunal situationen på fem av avdelnignarna.

Under fredagen kom sjukhusledningens svar på anmälningarna. Där lyftes bland annat att man pausat den planerade vården, dagliga samtal med personalen och förstärkning av bemanningen.

Men åtgärderna är inte tillräckliga, menar Kommunal, som nu bestämt sig för att ta ärendet vidare till Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.