Foto: SVT

Facket om våldslarmet från skolan: Bra att det anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Efter att personal på en skola i Karlskrona utsatts för hot, slag och sparkar av elever har rektorn gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Jag vet att gjorts insatser tidigare och att personalen har känt sig nöjd med dem, men de räckte inte, säger Carina Svensson ordförande på Lärarförbundet i Karlskrona.

I  anmälan skriver rektorn hur situationen har eskalerat under hösten och trots att extra resurser satts in har det inte blivit bättre. Personal har skallats, fått ta emot slag och spott och tvingats ”skydda sig mot saker som flyger”.

Carina Svensson välkomnar anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Jag tycker det är bra att rektorn gör det. Hittar man inte rätt åtgärd – och det kanske behövs den typen av åtgärder som ligger utanför rektorns befogenheter – är det bra att man tar det vidare, säger hon.

”Tänker på eleven”

Enligt anmälan utsätts personal dagligen för slag och sparkar.

– När jag hör om situationen tänker jag också på eleven eller eleverna, vilket stöd de behöver för att inte hamna i en sådan situation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer