Foto: SVT

Facklig kritik mot hantering av fuktskadad byggnad

Uppdaterad
Publicerad

Den fuktskadade byggnad 13 på Blekingesjukhuset har tidigare utdömts som hälsofarlig att arbeta i, och skulle åtgärdas. Istället anlitade Landstinget en extern konsult och mildrade åtgärderna.

Redan i april presenterade landstingsdirektören en rad åtgärder som skulle genomföras i den fuktskadade byggnaden. Det handlade bland annat om att byta ut golv och mattor.

Men istället anlitades en extern konsult som gjorde en mildare bedömning av hälsoriskerna, något som nu kritiseras av fackförbunden, skriver BLT.

– Vi blev fundersamma kring varför man väljer att ta in en extern utredare som dessutom kostar dyra pengar när man redan fått utlåtande om vad som behöver göras i Byggnad 13, säger Roger Ahlér, ordförande i Vision Blekinges landstingsavdelning, till tidningen.

Enligt landstingsdirektören Peter Lilja beror ändringen i åtgärdsplanen på att Arbetsmiljöverket krävde kompletterande medicinska uttalanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.