Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får hopparen hjälp av räddningspersonal att komma loss från fallskärmen, som fastnat 57 meter upp i en mast utanför Hällevik. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Fallskärmshoppare fastnade i mast – hängde 57 meter upp i luften

Uppdaterad
Publicerad

En fallskärmshoppare fastnade i en hög mast utanför Hällevik på fredagsmorgonen. Flera räddningsfordon samt en helikopter kallades till platsen och personen har tagits ner.

Larmet inkom strax efter klockan 9. Flera räddningsfordon samt två ambulanser kallades till Björkenabben i Sölvesborgs kommun. Även en helikopter från Kristianstad hjälpte till i insatsen.

Flera räddningsfordon och en helikopter ryckte ut på fredagsmorgonen, efter larm om en fallskärmshoppare som fastnat i en hög mast. Foto: Peo Möller / LocalEyes

Ingen utredning om olaga intrång

Enligt Flygräddningscentralen var det tre base-hoppare varav en av dem fastnade med sin fallskärm i en mast och blev hängandes 57 meter upp i luften.

Hopparen fick under förmiddagen hjälp av räddningspersonalen att ta sig loss, enligt SOS pressinformation. Han kunde sedan klättra ner för masten på egen hand.

– Vad jag vet ska han inte ha behövt vård för skador, säger Johan Stening på Flygräddningscentralen.

Polisen har efter händelsen upprättat en anmälan om olaga intrång, men enligt BLT kommer fastighetsägaren inte att polisanmäla. Då blir det ingen utredning.

Hopparen fastnade 57 meter upp i den höga masten på Björkenabben utanför Hällevik. Foto: Peo Möller / LocalEyes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.