Polismästare Petra Stenkula. Foto: Arkivbild / TT

Falsklarm utreds efter påstådd knivattack

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om en knivattack mot polisfamiljen utanför Karlskrona kan ha varit falskt. Nu har polisen inlett en förundersökning för att få svar på vem som ringde in uppgifterna. Fälls någon kan brottet ge böter eller fängelse.

Det som i ett första skede fick polisen att gå upp i ett så kallat ”särskild händelse”-läge kan i verkligheten ha varit ett falsklarm. Larmet orsakade ett stort polispådrag under stora delar av påskhelgen, men utredningen pekade snabbt i en helt annan riktning. Och under tisdagen kunde SVT Nyheter Blekinge avslöja att misstankarna om att en anhörig till polismannen utsatts för ett grovt brott skrivits av.

– Vi har lagt ner stora utredningsresurser i ärendet och det känns bra att nu veta att polismannen inte varit måltavla för hot eller våld. Det gör att polisanställda i vår region kan känna sig trygga, säger Petra Stenkula, polismästare och kommenderingschef under insatsen.

Under tisdagseftermiddagen tog ärendet en ny vändning när polisen i stället inledde en förundersökning om falsklarm. Ingen är i nuläget misstänkt för brottet.

– Men det är ett brott som ger böter eller fängelse beroende på hur grovt det är, säger Petra Stenkula.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.