Emmelis mamma Nina Bergman kämpar för upprättelse för sin döda dotter. Foto: SVT

Familjen begär ny prövning

Uppdaterad
Publicerad

Anhöriga till 21-åriga Emmeli Olsson begär en ny rättslig prövning av Karlskrona kommuns hantering av fallet. Familjen nöjer sig inte med åklagarens beslut att lägga ner förundersökningen gällande tjänstefel.

Med stöd av IVO:s slutsatser att kommunen borde och kunde ha gjort mer för att hjälpa Emmeli vill familjen alltså att en ny åklagare tittar på den polisanmälan om tjänstefel som lämnades in förra året.

– Jag har fått i uppdrag att begära en överprövning av åklagarens beslut och det kommer troligtvis att ske i nästa vecka, säger familjens ombud, advokat Christer Holmqvist.

#falletemmeli

Det var chefsåklagare Anne Boijmarker som den 11 januari i år beslutade att lägga ner förundersökningen.

– Det jag har kommit fram till är att det inte finns anledning att fullfölja utredningen eftersom inga uppgifter finns som tyder på att tjänstefel har begåtts, sa hon till SVT Nyheter Blekinge då.

Emmeli Olssons mamma Nina Bergman hoppas att en ny utredning – med stöd av IVO:s beslut – ska leda till att fallet prövas rättsligt.

– Vi känner att det nu finns en möjlighet till det och familjen har bestämt sig för att inte ge upp. Vi tänker fortsätta kämpa för Emmelis upprättelse, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet