Foto: Polisen

Fängelse för misslyckat butiksrån

Uppdaterad
Publicerad

Två män som backade en personbil in i entrén till en Icabutik på Järnvägsgatan i centrala Sölvesborg döms till tre månaders fängelse vardera för försök till stöld.

Polisen larmades till butiken tidigt en söndagsmorgon i augusti efter att männen, iförda ansiktsmasker, tagit sig in i butiken genom ett stort glasparti.

Väl inne i lokalen försökte de utan framgång bryta upp ett kassaskåp, som dessutom visade sig vara tomt nattetid. Kort därefter greps de då de färdades i samma bil som syns på butikens övervakningsbilder.

Sölvesborg

Männen bar samma kläder som syns på övervakningsfilmen och i bilen fanns även samma typ av verktyg och handskar som användes vid inbrottet.

Bägge nekar till brott. Männen förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts till fängelse. Utöver fängelsestraffet ska de betala 34 125 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet