Foto: TT/SVT

Färre platser i Blekinges sjukvård i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Den här sommaren är bristen på sjuksköterskor extra påtaglig. Därför måste var femte vårdplats på Blekingesjukhuset stänga och det är fler än förra året.

Under sommarsemestrarna blir sjuksköterskebristen extra kännbar. I år stänger Blekingesjukhuset var femte vårdplats, något som BLT var först med att berätta.

– Vi har varit tvungna att minska antalet vårdplatser mer än förra sommaren. Men vi försöker fortfarande att besätta de pass som är vakanta, säger Birgitta Friberg, som är chef för den specialiserade vården i Region Blekinge.

När det är personalbrist, som nu i sommar, erbjuder Blekinge och andra regioner sommarpaket. Personal erbjuds extra ersättning om de skjuter på semestern till utanför sommarperioden.

– Vi har en handlingsplan som vi följer beroende på om hur läget ser ut. VI har uppföljningsmöte varje dag och kommer ha uppföljningsmöte på staben där vi diskuterar och följer läget, Birgitta Friberg.

Birgitta Friberg, chef för den specialiserade vården i Region Blekinge, Foto: SVT/Stina Sandström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.