En kvinna i Karlskrona kommun är skyldig Försäkringskassan 1,8 miljoner kronor efter att hon fått ut felaktig assistansersättning under 2019. Foto: Christine Olssson/TT

Fick ersättning hon inte hade rätt till – ska betala tillbaka 1,8 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern i Karlskrona har fått assistansersättning från Försäkringskassan under 2019. Nu visar det sig att hon fått ut pengar hon inte hade rätt till och ska nu betala tillbaka nästan 2 miljoner kronor.

I beslutet från Försäkringskassan, som nyhetsbyrån Siren tagit del av, går det att utläsa att en kvinna i 50-årsåldern i Karlskrona kommun har fått ut assistansersättning från januari 2019 till augusti 2019, som visar sig vara felaktig.

Det ska handla om förändrade förhållanden som Försäkringskassan inte fått uppgifter om, förändringar som gör att kvinnan inte längre har rätt till samma typ av assistansersättning.

Betalas inom 30 dagar

Sammanlagt rör det sig om 1 808 393 kronor som nu ska betalas tillbaka och kvinnan har 30 dagar på sig innan det läggs på en dröjsmålsränta på åtta procent.

Enligt Försäkringskassan har kvinnan fått ta del av uppgifterna innan beslutet fattades, men har inte återkommit i frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer