Foto: TT

Inbrottsvåg har drabbat i länet

Publicerad

Åtta inbrott i Karlskrona och Ronneby kommun och två i Karlshamns kommun rapporterades in till polisen under torsdagen. Nu misstänker polisen att en liga härjar i länet.

På torsdagen fick polisen i Karlskrona in åtta anmälningar om inbrott, varav sex i Karlskorna kommun och två i Ronneby kommun.

Under samma dygn rapporterades dessutom två inbrott i Karlshamnsområdet in.

– Det är ovanligt att vi har så många inbrott på ett dygn och vad jag förstår det har det varit motsvarande våg i västra Blekinge. Det tyder på att några bestämt sig för att göra inbrott och man kan tänka sig att det är en liga som ligger bakom det, säger Thomas Boking, polisen Karlskrona.

Stulit smycken och guld

Vad är det som man har stulit?

Det vi har fått in är att det är smycken och guld och silver helt enkelt, säger Thomas Boking.

Polisen har inga misstänkta gärningspersoner men kommer nu att göra tekniska undersökningar på platserna.

Under onsdagen gjordes även tre anmälningar om villainbrott i Hällevik där tjuven tagit med sig bland annat smycken.

Anmälningarna om inbrott i Karlskrona handlar bland annat om Egnahemsvägen i Lyckeby, i villa i Gunnetorp nära Tving och tre lägenhetsinbrott på Gyllenstjärnas väg, Nyhemsvägen och Ronnebygatan i Karlskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer