Ann Hemborg, Carina Nilsson, Anette Olsson och Mim Hemborg Nilsson gästar Norje – trots att festivalen ställts in. Foto: Towe Olsson/SVT

Festivalgäster utan festival: ”Mysig stämning ändå”

Uppdaterad
Publicerad

Sweden Rock Festival blev inte av men precis som i fjol fanns det några entusiaster på plats i Norje. SVT Nyheter Blekinge träffade några på området där tusentals brukar kunna samlas.

Precis som i fjol kom beskedet att Sweden Rock Festival ställts in, men även detta år har några personer valt att komma till Norje. Skåningen Ann Hemborg från Hörby och hennes glada gäng bestående av Carina Nilsson, Anette Olsson och Mim Hemborg Nilsson var fyra av dessa.

– Det är mysigt och en mysig stämning ändå. Vi har gemenskapen när några kommer. Vi har ett härligt campingliv som det är på en vanlig camping, även om det inte är festival, säger hon.

”Saknar människorna”

Gänget spelade rockmusik och höll uppe stämningen i Norje, där flera husvagnar samlats kring ängarna som vanligtvis är fulla med folk under denna period.

– Det ska vara full rulle men det är jättesvårt. Det är mycket mer tyst så man saknar människorna så vi försöker att göra det bästa av situationen.

Se mer av rockgänget på festivalområdet i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.