Festivalöl stals från krögare – riskerar tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

En krögare i Ronneby kommun riskerar att förlora sitt alkoholtillstånd sedan han förvarat hundratals flaskor starköl på trottoaren utanför restaurangen. Ölen stals – och nu öppnar kommunens alkoholhandläggare ett tillsynsärende.
– Det här är riktigt illa, säger Tomas Hall, alkoholhandläggare.

Det var efter en festival i helgen som ett stort antal ölbackar som inte gått åt skulle returneras tillbaka till leverantören. Men någon lastbil dök aldrig upp och ölen förvarades då under en presenning på trottoaren utanför restaurangen tills lastbilen skulle komma dagen efter. På morgonen upptäcktes att 30 backar öl hade stulits.

– Leverantören tog på sitt ansvar att jag kunde lämna ölen ute för att deras chaufför skulle kunna hämta upp backarna dagen efter, säger krögaren till SVT.

Öppnar tillsynsärende

Alkoholhandläggare på kommunen kommer nu att utreda händelsen.

– Den som har alkoholtillståndet har ansvar över förvaring och uppsyn över alkoholen. Vi måste öppna ett ärende för att se var i kedjan det har brustit, säger Tomas Hall, alkoholhandläggare på Ronneby kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer