Bilen stoppades i närheten av däckhandlaren – fylld av stulna däck. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Åtal: Stal 200 bildäck – beräknat värde över 1,6 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

50 uppsättningar bildäck med fälgar stals från en däckhandlare i Karlshamn i december och nu åtalas en man i 20-årsåldern. Sammanlagt handlar det om över 200 hjul som polisen beräknar till ett värde av drygt 1,6 miljoner kronor.

I samband med en poliskontroll stoppades en mindre lastbil som var fylld med däck, som ägdes av olika personer i närheten av Karlshamn. Hjulen hade lämnats in till däckverkstaden för förvaring av både privatpersoner och företag, upp mot olika 50 kunder.

Enligt däckhandlaren ska lokalen ha varit larmad men sensorer och inbrottstjuvarna verkar ha haft kännedom om dessa och sågat ett hål där sensorerna inte givit utslag.

En man greps tidigt morgonen efter inbrottet och misstänks nu för grov stöld. I förhör uppger han att han har blivit ombedd att köra lastbilen av en annan man, och att han trodde det var möbler i lastutrymmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.