Foto: TT

Fjärde person häktad efter Swish-rånet

Uppdaterad
Publicerad

En fjärde person har häktats misstänkt för det så kallade ”Swish-rånet” i Ronneby i mars. Tillsammans med flera andra gärningsmän ska han under pistolhot tvingat offret att betala en stor summa pengar via mobiltjänsten Swish.

Mannen, en 24-åring från Ronneby, greps i fredags och har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för brottet. Sedan tidigare sitter tre personer, två män och en kvinna, häktade för brottet.

Det var i mars som en person överfölls på en gata i Ronneby, och under pistolhot tvingades betala en stor summa pengar till rånarna via mobiltjänsten Swish. Kontot pengarna fördes över till var kopplat till en kvinna, som snabbt kunde gripas.

Åklagaren Stina Brindmark säger till Blekinge Läns Tidning att rånarna ska ha haft två skjutvapen som de hotat offret med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet