Den 29-årige misstänkte huvudmannen sitter häktad i Marocko. Foto: TT/Arkivbild

Misstänkte storbedragarens kumpaner anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har enligt polisen frihetsberövats under tisdagen på olika platser i södra Sverige. De misstänks samtliga för att vara delaktiga i omfattande bedrägerier mot privatpersoner, där den 29-årige huvudmannen sitter häktad i Marocko.

Totalt har 12 män i åldrarna 25-60 år gripits i ett samordnat tillslag på flera orter i södra Sverige under tisdagsmorgonen. Efter förhör anhölls samtliga gripna personer.

– Förundersökningen har efter ett omfattande utredningsarbete avancerat så långt att 12 personer frihetsberövats under tisdagen och delgivits olika brottsmisstankar. Brottsrubriceringar på de som frihetsberövats under tisdagen är grovt bedrägeri, grovt penningtvättbrott samt penningtvättbrott, säger förundersökningsledare kammaråklagare Kjell Janneson i ett pressmeddelande.

Storbedragaren i Blekinge

De tolv personerna greps i Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping.

Den 29-årige misstänkte huvudmannen sitter sedan före årsskiftet häktad i Marocko i väntan på utlämning. Han misstänks för 96 fall av grova bedrägerier, där han ska ha lurat privatpersoner på totalt runt 100 miljoner kronor.

Bedrägerierna ska ha gått ut på att 29-åringen i de målsägandes namn tagit ett stort antal lån och fört över pengarna till sig själv, mot löfte om snabb och stor avkastning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet