Foto: SVT/Jerker Hagman

Fler har förtidsröstat – Karlshamn tror på ökat valdeltagande

Uppdaterad
Publicerad

Förtidsröstningen har ökat i hela landet i det här EU-valet jämfört med förra. Trenden syns även i Karlshamn, och här hoppas man att det är ett tecken på att valet som helhet får ett högre deltagande i år än tidigare.

Hela Karlshamns kommun har cirka 25 000 röstberättigade i EU-valet och brukar ligga på ett valdeltagande på 44 procent i de här valen. Men Anna Persson, som är valansvarig i kommunen, hoppas och tror att det kommer att öka den här gången.

Anna Persson är valansvarig i Karlshamns kommun. Foto: SVT/Jerker Hagman

– Förtidsröstningen har ökat. Valnämnden jobbar väldigt mycket med att det ska vara tillgängligt. Vi har till exempel haft mobila röstningslokaler så att vi med röstmottagare kunnat komma ut på fler platser  och komma närmare väljarna. Alla ska få möjlighet att göra sin röst hörd. Det är det viktiga för oss, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet