Nya kameror sätts upp. Foto: TT

Här ska fler kameror stoppa fartsyndare på blekingska vägar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir fler fartkameror på blekingska vägar. Sträckan från Pukavik förbi Olofström prioriteras för att stoppa hastighetsöverträdare.

Enligt Trafikverket är antalet fartsyndare för många på väg 15 mellan Pukavik och Osby. Det betyder att åtgärder krävs för att sänka hastigheten och höja säkerheten.

Nya kameror

BLT rapporterar att beslutet därför i år är att sätta upp 18 fartkameror på sträckan. Hälften av dem i Olofströms kommun mellan Pukavik och gränsen mot Skåne.

– Besluten om var fartkamerorna ska placeras bygger på hastighetsmätningar och beräkningar av trafiksäkerhetsnytta. Våra mätningar visar på en medelhastighet som är över den skyltade och i kombination med stor trafikmängd har vi valt att satsa på den här sträckan. Placeringen av kamerorna är gjord för att hela vägsträckan ska kontrolleras, säger Kristina Johansson, som arbetar med trafiksäkerhet på Trafikverket, till BLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.