Foto: TT

Fler larm om falsk hemtjänst i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under tisdagen fått in två nya larm om falsk hemtjänstpersonal i Blekinge. I båda fallen ska det ha varit kvinnor som försökt genomföra de misstänkta brotten.

Den första händelsen skedde vid tiotiden, då en äldre kvinna i Jämjö upptäckte en okänd kvinna i sitt kök. Strax därefter upptäcktes en annan kvinna i vardagsrummet. De båda kvinnorna ska ha påstått att de erbjöd hemtjänst och städning, men den äldre kvinnan lyckades få ut de båda kvinnorna ur lägenheten. Det är okänt om något stals.

Strax därefter kom ett nytt larm, den här gången från Ronneby, där en okänd kvinna ska ha försökt komma in hos en 94-årig dam i centrala Ronneby. Det är oklart om kvinnan faktiskt fick tillträde till bostaden, eller om något stals.

Bara någon timme senare var det dags igen, när personal på ett äldreboende i Backaryd uppmärksammade två främmande kvinnor som kom ut ur en lägenhet, innan de lämnade boendet. Det är oklart hur många lägenheter kvinnorna var inne i, och om något har stulits.

Polisen utreder samtliga fallen som misstänkta åldringsbrott genom stöld eller hemfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.