En skåpbil stod i brand på en parkering i Ronneby. Ytterligare två fordon ska ha skadats. Foto: Suzanne Wernersson/Linslusfoto

Flera bilar i brand under natten

Publicerad

En skåpbil ska ha börjat brinna under natten på en parkering i Ronneby. Elden spred sig till två bilar bredvid och polisen utreder nu skadegörelse genom brand, men har för tillfället inga misstänkta.

Det var strax efter 23-tiden på fredagskvällen som polis och räddningstjänst larmades till en parkeringsplats på Hjorthöjden i Ronneby, där flera fordon stod i brand. Enligt räddningstjänsten som var först på plats, brann det rejält i minst två fordon och det fanns spridningsrisk till ett närliggande garage.

Inga misstänkta

Räddningstjänsten lyckades släcka branden under natten och kunde senare lämna platsen, men det är oklart vad som orsakade branden. Polisen utreder nu händelsen som skadegörelse genom brand, men har just nu inga misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.