Foto: André Kvist/SVT

Flera misstänkta brott på Tosia bonnadan i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Misshandel, sexuella ofredanden och narkotikabrott är några av de ärenden som polisen fått hantera på marknadsdagarna i Ronneby.

Tidigt på söndagsmorgonen kunde polisen i Ronneby sammanställa sina insatser från lördagen i Ronneby. Det handlar om en misshandel och två fall om sexuella ofredanden.

– I samtliga dessa fall finns kända gärningsmän, men de är inte gripna, säger Tomas Boking, inre befäl.

I övrigt betraktar polisen festivaldagen som relativt lugn. Med några omhänderagna berusade personer och fyra ungdomar som rapporterats för narkotikabrott.

Narkotika på fredagen

Även natten till lördag hade polisen att göra. Bland annat blev tre personer rapporterade för narkotikabrott. En person som omhändertogs för fylla, bar på ett föremål som gör honom misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

– Att han har föremålet just på festivalen bland mycket folk och dessutom är narkotikapåverkad, gör att vi rubricerar det som grovt brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.