Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här flyr föraren från olyckan mitt i centrala Ronneby. Foto: Privat

Här flyr föraren från olyckan mitt i centrala Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 15 på tisdagen voltade en personbil mitt i centrala Ronneby och polisen söker nu efter föraren. I videon kan ni se hur han sliter sig från en folkmassa som försöker hålla kvar honom vid olycksplatsen.

På onsdagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon för brottet.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till Kungsgatan i centrala Ronneby, där två personbilar skulle vara inblandade i en olycka. Väl på plats låg en bil upp och ner på gatan och föraren hade lämnat fordonet.

– Vi får in uppgift om var personen har tagit vägen så vi söker personen i detta nu, säger Evelina Olsson, på polisens ledningscentral.

Enligt initiala uppgifter till polisen ska personbilen ha framförts i hög hastighet, kört upp på en gatusten och voltat. Bilen fick bärgas från platsen.

På onsdagsmorgonen var ännu ingen person gripen för brottet.

Flera olyckor på kort tid

Kort efter olyckan i Ronneby inträffade en singelolycka mellan Mörrum och Karlshamn, där tre personer undersöktes av ambulanspersonal. Ingen ska ha behövt sjukhusvård.

Senare vid klockan 15:21 inträffade en tredje bilolycka i höjd med Nättraby, i riktning mot Karlskrona. En personbil ska ha voltat efter att ha fått vattenplaning, men föraren ska själv ha kunnat larma. Polisen har inga uppgifter om skador i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.