Foto: SVT

Flera stölder av läkemedel på Blekingesjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

På Blekingesjukhuset i Karlskona har det upptäckts flera stölder av läkemedel på kirurgiska avdelningen. Enligt polisen handlar det om narkotiska preparat som stulits under flera veckors tid.

Det är under tre veckor som det har stulits läkemedel från kirurgiska avdelningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Enligt uppgifter till Sydöstran är det fentanylplåster som stulits vid varje tillfälle – några stycken per gång.

Enligt polisanmälan är det vid nio tillfällen som det har uppmärksammats att mediciner saknats.

Säkerhetschef på Blekingesjukhuset Stefan Österström känner till anmälan men vill inte kommentera hur mycket läkemedel det handlar om. Han har heller inte någon ytterligare information om hur stölderna har upptäckts.

– Vi har regelbundna kontroller när det gäller mediciner, det skulle kunna vara vid ett sådant tillfälle som det har uppmärksammats, säger Stefan Österström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.