Flickor drogpåverkade på skoltid – fördes till akuten

Publicerad

Två flickor i 15-årsåldern fördes i ambulans till sjukhus efter att ha fått i sig någon form av narkotika under skoltid. Polisen misstänker att det handlar om amfetamin.

Flickorna visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och blev enligt uppgift sämre och sämre.

Det hela inträffade på flickornas högstadieskola i Karlskrona – och de blev tillslut så dåliga att de fick föras i ambulans till akuten.

– Polisen fick in anmälan om att de här två flickorna fått i sig något som de blivit väldigt påverkade av. Så de fick tas in till provtagning, säger Per-Johan Ljungberg vid Karlskronapolisen.

Ska utredas

Än har inte provsvaren kommit, så det är oklart vad för sorts narkotika det handlade om. Det är också oklart hur flickorna ska ha fått tag i det.

– Vi avvaktar analyssvaren, men det finns uppgifter om att det kan handla om amfetamin, säger Per-Johan Ljungberg.

En polisanmälan om narkotikabrott är upprättad.

– Den ena flickan har inte fyllt 15 och är inte straffmyndig, men det har ändå skrivits anmälningar, då det behöver utredas. Framför allt är det socialen som kommer att få ta i det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer