Den ansvariga på Folkets Bostäder ljög om att redogöra för den interna utredningen efter SVT:s avslöjande om svarta pengar för kontrakt. Foto: SVT

Fortsatt tyst om Folkets Bostäders påstådda utredning

Publicerad

Folkets Bostäder lovade en intern utredning efter avslöjandet om svarta pengar för lägenhetskontrakt i Ronneby. Och lovade att redogöra resultatet för SVT.
Men Folkets Bostäder höll inte löftet.

I samband med SVT Nyheter Blekinges avslöjande i slutet av maj lovade Folkets Bostäders högst ansvariga att en internutredning skulle göras. Och hon lovade dessutom att redogöra för SVT vad som skulle komma fram i utredningen.

Men det löftet hölls inte. Bolaget slutade att svara på frågor och kopplade i stället in advokaten Olle Kullinger och sedan dess ligger locket på.

– Inga kommentarer, hälsar han när SVT återigen ställer frågan om det går att få några svar på frågorna som vi ställt.

Ett av de fastighetsbolag som samarbetade med Folkets Bostäder har ju avslutat samarbetet i förtid. Vad kan du eller Folkets Bostäder säga om det?

– Du hörde mitt svar alldeles nyss, säger Ollle Kullinger.

Frågor i hänger luften

Eftersom varken Folkets Bostäder eller advokaten Olle Kullinger vill svara på några av SVT:s frågor är det fortfarande oklart hur bolaget ser på den smygtagna film som visar en man som räknar svarta pengar för en av lägenheterna.  SVT Nyheter Blekinge har avslöjat att mannen står Folkets Bostäders ledning mycket nära privat.

Folkets Bostäder har inget samarbete med kommunerna i Blekinge, trots att det påstås på hemsidan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

HYRESKONTRAKTEN I RONNEBY

Mer i ämnet