Föreläsare: ”Låt barnen bestämma över sin ledighet”

Publicerad

När solen skiner, badvattnet är varmt och sommardagarna är långa och varma – vad gör man då om barnen helst vill sitta inne framför datorn eller vid surfplattan? Enligt föreläsaren Micke Gunnarsson, är det bara att hänga på.
– Engagera er i barnen, älska att ungarna sitter där, säger han.

Micke Gunnarsson, som bor i Ronneby, är en känd bloggare och föreläsare om barn, utbildning och relationer. Nu när semestern drar igång menar han att det är viktigt att barnen får vara med och bestämma över sin ledighet.

– Det är viktigt att barnen får känna frihet och det är något vi vuxna måste fundera över, så att de får göra det, säger Micke Gunnarsson.

Säg inte ”att ha tråkigt”

Om barnen vill spendera sin tid i den digitala världen med datorspel eller vid surfplattan tycker han inte att föräldrar ska se det som ett problem.

– Älska att ungarna sitter där. Var med, engagera er. Då kan ni sen tillsammans prata om vad som är mycket eller lite tid att sitta där.

Att barnen ska kunna ha tråkigt på sommarlovet, tycker Micke Gunnarsson är fel begrepp att använda.

– Det är synd att vi uttrycker oss på det sättet. Jag vill ge en känsla till barnen som säger, att stillhet och att bara vara är något otroligt vackert och viktigt. Vi får inte kalla det ”att ha tråkigt” för då är det svårt att sälja in till våra barn, säger Micke Gunnarsson.

Fråga · Ska barn få bestämma över sin ledighet?

För att rösta behöver du ha JavaScript aktiverat.
För att rösta behöver du ha en nyare webbläsare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer