• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Företag bakom amfetaminfabrik begärs i konkurs

Publicerad

Ägaren till den restaurang där polisen misstänker att en omfattande knarktillverkning pågått har begärt företaget i konkurs.

I konkursansökan skriver firmatecknaren att bolaget är på obestånd och att man inte kommer kunna betala sina skulder.

Den omfattande narkotikahärvan nystades upp i början av maj när två män hemmahörande i Uppsalatrakten stoppades med fem kilo amfetamin i bilen. Männen häktades misstänkta för grovt narkotikabrott och spåren ledde snart vidare till två krögare i Blekinge.

Tillslag mot restaurang

Den 11 maj slog polisen tillsammans med tekniker i skyddsutrustning från Nationellt forensiskt centrum till mot en av männens restauranglokaler och arbetet med att säkra spår och bevis pågick i flera timmar. Bland annat påträffades omkring hundra liter amfetaminolja. Polisen misstänker att krögarna tillverkat hundratals kilo amfetamin på platsen.

De två männen från Blekinge greps i Uppsalatrakten och sitter häktade sedan tillslaget.

Firmatecknaren, som nu begärt företaget i konkurs, är inte en av de häktade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer