Foto: Region Blekinge

Förlängd frånvaro för regionrådet – är sjukskriven

Uppdaterad
Publicerad

Efter konflikterna inom både det egna partiet och Alliansstyret i Region Blekinge gick regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) på en två veckor lång semester. Nu förlängs frånvaron – då han är sjukskriven.

Det var den 16 mars som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja att Lennarth Förberg gått på en två veckor lång semester, med anledning av konflikten inom Alliansen och de interna maktstriderna inom Moderaterna i Region Blekinge.

Från början var det sagt att Moderattoppen skulle komma tillbaka till arbetet på måndagen. Men nu är Lennarth Förberg alltså istället sjukskriven.

Maktstriden i region Blekinge

– Jag har jobbat för mycket de senaste två åren och är sjukskriven några dagar till. Jag räknar med att vara tillbaka den 12 april, skriver Lennarth Förberg i ett sms till SVT.

Regionstyrelsens förste vice ordförande Lars Karlsson (C) är den som de senaste veckorna tillfälligt tagit över den politiska ledningen i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet