Hösten 2016 drabbades Ronneby av flera våldsamma händelser kopplade till det kriminella gäng som ska ha styrts av två bröder.

Förrymd gängledare gripen efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

En av de två bröder, som tros ha varit ledare för ett kriminellt gäng som härjade i Ronneby för ett antal år sedan, greps under söndagen efter en polisjakt i norra Skåne.

Den 27-årige mannen rymde i våras från Migrationsverkets förvar i Kållered, tillsammans med ett tiotal andra intagna. Under söndagkvällen kunde han gripas efter en polisjakt i Perstorp i norra Skåne.

– Vi hade en patrull som skulle stoppa en bil, men den försökte köra ifrån oss. När vi till sist får stopp på den springer en passagerare från bilen, säger Robert Loeffel, polisens presschef i region syd.

Greps efter tumult

Passageraren, den 27-årige mannen, flyr till en intilliggande lägenhet där han grips och sätts i polisbilen. Tumult ska då ha uppstått efter att ett flertal personer samlades vid polisen. I tumultet ska föraren av personbilen som polisen stoppat ha lyckats frita 27-åringen, som sprang ifrån polisen.

Efter en kortare jakt kan mannen gripas igen. Även föraren, en man i 25-årsåldern, grips misstänkt för främjande av flykt, drograttfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Det var i april som den 27-årige mannen tillsammans med 13 andra rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered. Där har han suttit intagen i väntan på utvisning. Mannen har vid två tidigare tillfällen rymt från olika förvar i Sverige. 27-åringen förekommer i flera utredningar hos polisen i Ronneby, och misstänks vara ledare för det gäng som under hösten 2016 härjade i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.