Foto: TT

Försäkringskassan växer – tjugo nya jobb till Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad
Försäkringskassans IT-avdelning i Karlskrona behöver anställa tjugo nya medarbetare och kontoret väntas sedan bli det näst största i landet.

Myndighetens ledning har beslutat att den fortsatta satsningen att utveckla, förvalta och sköta driften av IT-systemen ska ske i Karlskrona. Huvudkontoret, med 700 anställda, blir kvar i Sundsvall men de nya tjänsterna rekryteras till Blekinge.

– Vi flyttar utveckling och förvaltning av IT-stödet för tjänsterna kopplade till sjuk- och aktivitetsersättning från Sundsvall till Karlskrona. I Sundsvall finns flera myndigheter med stora IT-avdelningar och konkurrensen om IT-arbetskraften är hård, därför rekryterar vi fler medarbetare här i stället, säger Jörgen Jangenäs, områdeschef i Karlskrona.

Blekinge Tekniska Högskola är ett skäl bakom Försäkringskassans beslut.

– Vår bedömning är att Karlskrona är det bästa stället att växa på. Här finns en marknad för IT-företag, säger Jörgen Jangenäs.

I dag arbetar cirka 90 personer vid IT-avdelningen i Karlskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer