Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö. Foto: TT/SVT

Förskola stänger – deltamutationen hos personalen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en förskola i Sölvesborgs kommun håller stängt efter att en person i personalen konstaterats smittad av den coronamutation som först upptäcktes i Indien – deltavarianten. Ytterligare två personer i personalen har bekräftad coronasmitta. Det rapporterar BLT.

Det var efter samråd med smittskyddsläkare Bengt Wittesjö som förskoleledningen tog beslutet att stänga förskolan, som ska hållas stängd tills det gått minst en vecka sedan det sista fallet konstaterades.

Flera barn på förskolan ska även ha symptom och har testats, efter godkännande från föräldrarna, enligt tidningen.

Smittskyddsläkaren bekräftar för SVT Nyheter Blekinge att deltamutationen har konstaterats på förskolan, och menar att han inte är förvånad över de nya bekräftade fallen.

– Vi har redan konstaterat att vi har en samhällsspridning i fler miljöer inom Sölvesborgs kommun – och att det framför allt är barn och unga vuxna som drabbas, säger han.

Flera fall i Sölvesborg

Sedan tidigare har Region Blekinge konstaterat att ett antal fall av deltamutationen av coronaviruset upptäckts i Sölvesborg. Även då ska det ha handlat om smittspridning inom en förskola. 

De första fallen av deltamutationen i Sverige konstaterades i Stockholm den 28 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet